Je hebt je de hele week netjes aan het voedingsschema gehouden, en dit betekent dat je in het weekend wat losser met je dieet om mag gaan. Het is niet erg als je eens een tussendoortje neemt, maar kies dan wel verantwoord. Ga bijvoorbeeld liever voor een handje ongezouten noten of een beetje magere (vruchten)kwark dan voor een zak chips of een paar koekjes. Natuurlijk geven we je wel aantrekkelijke en zeer verantwoorde maaltijden voor de zaterdag.

Ontbijt

Voor het ontbijt mag je een ontbijt kiezen dat je door de weeks al eens hebt gegeten, maar je mag er ook voor kiezen om wat uitgebreider te ontbijten in het weekend. Je ontbijt mag vandaag bestaan uit 230 milliliter halfvolle of magere melk, 1 hele banaan en 40 gram ontbijtgranen / Brinta. Je mag ook 40 gram cornflakes nemen in wat melk. Reken de hoeveelheid melk dan wel af van de melk in je glas.

Lunch

De lunch mag vandaag bestaan uit 3 volkoren boterhammen. 2 boterhammen mag je beleggen met kipfilet of plakjes kalkoenfilet. De derde boterham mag je besmeren met een light variant pindakaas of de light variant appelstroop.

Avondeten

Het diner mag vandaag bestaan uit een lekkere warme maaltijd. Je begint met een basis van 20 gram pasta, het liefst een volkoren variant. Hier meng je 1 zoete puntpaprika en 50 gram kidneybonen doorheen. Tot slot mag je aan deze maaltijd ongeveer 120 tot 130 gram gerookte kipfilet toevoegen.

Nog één dag te gaan

Je hebt nu nog maar één dag te gaan en dan heb je er en hele week opzitten met het voedingsschema. Je zult zien dan je inmiddels al wat aan het wennen bent aan het bijzondere menu van elke dag, maar veel belangrijker nog, je weet nu dat je het kan en je kunt trots zijn op wat je nu al hebt bereikt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *