De donderdag doen we het weer even wat rustiger aan in vergelijking tot woensdag. De maaltijden van de woensdag zijn wat uitgebreider, vooral om je zo op de helft van de week te stimuleren om door te gaan, maar dat betekent natuurlijk ook wel dat er iets te verwerken valt. De donderdag staat dan ook weer in het teken van de lichtere maaltijden.

Ontbijt

Het ontbijt is vandaag relatief eenvoudig. Je neemt 1 schaaltje volle yoghurt met 1 handje nootjes. Je mag de noten zelf kiezen, maar het is wel belangrijk dat je voor de ongezouten varianten kiest. Ga bijvoorbeeld voor ongezouten walnoten, amandelen of cashewnoten.

Lunch

Ook voor de lunch mag je gebruik maken van noten en ook hier mag je zelf kiezen welke (ongezouten) noten je neemt. Je gaat een salade maken. Hiervoor gebruik je de volgende ingredienten: 1 halve krop sla, 1 handje noten, 1 handje rucola, 1 in stukjes gesneden appel, 1 handje pijnboompitten en 2 eetlepels limoensap.

Avondeten

Het is weer tijd voor een lekkere maaltijd met groente. Gebruik maximaal 250 gram groente en doe deze in de wok. Probeer te zorgen voor kleurrijke groenten, want een kleurrijke maaltijd ziet er veel aantrekkelijker uit en zal je dan ook meer genoegdoening bieden. Bij de groente mag je 100 gram vis doen. Tonijn is een uitstekende keuze om te combineren met wokgroenten.

Nog even volhouden

Je hebt er nu vier dagen opzitten met het voedingsschema om af te vallen. Je bent dus over de helft van de week en je bent bijna bij het weekend aangekomen, dat toch wel kan worden gezien als feestelijke en smakelijke afsluiter van een dieetweek. Je merkt nu waarschijnlijk dat je lichaam zich aan het aanpassen is aan je nieuwe voedingsschema, waardoor het je veel makkelijker afgaat om het vol te houden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *