Afvallen met groene thee is zeker een goede optie, gewoon omdat het echt werk. Er zijn meerdere redenen te noemen waarom dit zo goed werkt. Groene thee zorgt er op de eerste  plaats voor dat je lichaamstemperatuur iets omhoog gaat. Je lichaam werkt dit tegen en probeert je lichaamstemperatuur weer te doen zakken. Dit kost energie en zorgt er dus voor dat je afvalt. Daarnaast versnelt groene thee de stofwisseling, waardoor je meer verbrandt, en omdat groene thee zelf vrijwel geen calorieën afgeeft aan het lichaam heb je hier een pure winst te pakken. Groene thee zorgt voor een natuurlijk vol gevoel, waardoor je minder eet. Daarnaast werkt het rustgevend en vermindert het stress. Dit betekent dat er meer cortisol wordt aangemaakt in het lichaam en dat  betekent ook een vermindering van de aanmaak van visceraal vet.

Hoeveel moet je drinken per dag?

Als je wilt afvallen met groene thee, dan moet je er natuurlijk wel voldoende van drinken om je voordeel uit de effecten te kunnen halen. Het is belangrijk om minimaal 300 milliliter per dag te drinken. Dit staat gelijk aan zo’n vier mokken. Daarnaast is het belangrijk om de hoeveelheid die je ervan drinkt gelijkmatig te verdelen over de dag. Het heeft dus aanzienlijk minder effect als je de totale hoeveelheid in een enkel dagdeel drinkt.

De overige voordelen van groene thee

Groene thee heeft ook enkele belangrijke voordelen met het oog op de gezondheid. Zo verkleint groene thee het risico op hart- en vaatziekten. Het zorgt voor een aanzienlijk aangenamere adem en het verlaagt het cholesterolgehalte. Daarnaast houdt groene thee de huid mooier en vertraagt de thee het verouderingsproces. Het immuunsysteem wordt sterker en, misschien ook wel heel belangrijk, het werkt een kater tegen. Kortom, groene thee is altijd een goede keuze, niet alleen bij het afvallen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *