Afvallen met shakes is zeer populair, maar er zitten natuurlijk ook wel wat nadelen aan. Shakes zijn in principe maaltijdvervangers. Dit betekent dat je de shakes niet tussendoor neemt of bij je maaltijd neemt, maar dat je echt een hele maaltijd, of meerdere dagelijkse maaltijden, vervangt door een shake. Er zit aanzienlijk minder energie in een shake dan in een maaltijd en daar wordt de winst mee behaald als het om het afvallen gaat. Hoeveel je met shakes kunt afvallen is afhankelijk van het programma en van het startgewicht. In de meeste shakes zijn veel eiwitten toegevoegd, omdat deze zorgen voor een langer verzadigd gevoel. Echter, dit gaat lang niet altijd op.

Nadelen van afvallen met shakes

Er komt een moment dat je weer terug gaat naar je reguliere voedingspatroon. De kans dat je weer aankomt is zeer groot als je shakes hebt gebruikt. De shakes zijn over het algemeen erg zoet en niet erg lekker van smaak. Daarnaast zijn shakes vrij prijzig en mogen ze niet gezien worden als een volwaardige maaltijd. Het is dus belangrijk de voedingsstoffen in de gaten te houden. Het volhouden van een dieet met shakes is lastig, zeker wanneer je meedraait in een gezin.

Voordelen van afvallen met shakes

Shakes komen vaak in verpakkingen die precies gelijk staan aan het vervangen van 1 maaltijd. Je hoeft dus zelf niet aan de slag met een weegschaal of iets dergelijks. Er zijn wel shakes die over het algemeen als lekker worden ervaren. Dit is afhankelijk van het merk. De shakes bevatten relatief weinig energie, waardoor je gemakkelijker aan gewicht verliest, ook als je niets extra’s aan sport doet. De shakes zijn veel gemakkelijker te bereiden dan gewone maaltijden die binnen een dieet vallen. Je kunt ze zo opdrinken of je hoeft alleen de poeder even te mengen met water of melk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *