Afvallen met yoga is zeker mogelijk. Yoga is immers een sport en hoewel het wellicht niet altijd zwaar lijkt, het gaat toch om een relatief intensieve sport. Het gaat om een combinatie van lichamelijke oefeningen en het vinden van innerlijke rust. Dit zorgt ervoor dat afvallen met yoga ook een prettige bezigheid is.

Asana en pranayama

Asana’s zijn oefeningen die tijdens het beoefenen van yoga worden uitgevoerd. In de meeste gevallen gaat het om een hele reeks asana’s die uitgevoerd worden, waardoor de vetverbranding goed op gang komt. De hartslag versnelt en de doorbloeding wordt gestimuleerd. Dit gebeurt in combinatie met de zogenaamde pranayama. Dit zijn ademhalingsoefeningen die zorgen voor een optimale opname van zuurstof in het bloed. Deze oefeningen vergroten de longinhoud, zorgen voor een hogere vetverbranding en verbeteren je conditie en uithoudingsvermogen.

Andere voordelen

Yoga stimuleert de optimale werking van de schildklier en de schildklier heeft natuurlijk alles te maken met de stofwisseling. Er zal minder vet in je lichaam worden opgeslagen en er wordt meer vet verbrand. Ook de zogenaamde chakra’s worden aangesproken voor een optimale balans in je lichaam. Tot slot heeft yoga ook een uitstekende werking op je stemming. Het vermindert depressieve gevoelens en verlicht stress. Hierdoor zal je ook minder last hebben van emotie-eten en de welbekende vreetbuien.

Slanker worden

Afvallen met yoga is dus mogelijk, maar de yoga zelf als sportvorm is ook een enorme stimulans om af te vallen. Door naar yogalessen te gaan wordt je extra gestimuleerd om ook thuis bezig te  zijn met afvallen. De moeilijke oefeningen zijn namelijk het makkelijkst uit te voeren als je slank(er) bent. Omdat je wel je voordelen haalt uit yoga vormt dit juist een reden om door te gaan met het afvallen in je eigen omgeving. Niet voor niets zeggen ze wel eens dat yoga een levensstijl is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *