Afvallen is niet eenvoudig, maar afvallen op latere leeftijd is nog lastiger. Veel mensen die op latere leeftijd willen afvallen hebben al een heel verleden van overgewicht achter zich liggen. Zeker als de leeftijd wat hoger ligt is het risico op schommelingen in het gewicht groter. Het lichaam heeft door het hele leven heen een gemiddeld gewicht ‘geleerd’ en dit staat behoorlijk in de weg als je wilt afvallen op latere leeftijd. We geven je enkele tips om het afvallen op latere leeftijd toch succesvol te laten zijn.

Tips bij bewegen voor het afvallen op latere leeftijd

Bewegen hoort natuurlijk bij het afvallen. De ervaring leert dat men er veel sneller weer mee stopt als zij het gevoel krijgen dat ze er alleen voor staan en dat niemand hen aanmoedigt. Het is goed om een vriend of vriendin te vinden om mee te bewegen, zodat je elkaar aanmoedigt om steeds weer te gaan bewegen. Kies voor een manier van bewegen die bij je past en niet speciaal voor een manier van bewegen waarbij je sneller afvalt. Alle manieren van bewegen zijn goed en je houdt het langer vol als je het ook leuk vindt om te doen. Stel jezelf doelen die realistisch zijn. Zeg niet dat je over een jaar 30 kilo kwijt wilt zijn, maar zeg dat je over twee weken 2 kilo kwijt wilt zijn. Hou het overzichtelijk, kort en realistisch. Dit maakt het makkelijker om de doelen te halen en ieder doel dat je hebt behaald is een stimulans voor het behalen van het volgende doel. Beloon jezelf dan ook als je een doel hebt behaald. Niet met een taart of een reep chocolade, maar bijvoorbeeld met een bos bloemen of een avond naar de film. Probeer tot slot zoveel mogelijk mensen te vertellen dat je bezig bent met afvallen. Mensen kunnen er dan rekening mee houden als ze bij je zijn, ze kunnen je ondersteunen en natuurlijk aanmoedigen en complimenten geven.

Tips bij voeding om af te vallen op latere leeftijd

Ook op het gebied van voeding geven we je enkele tips mee. Op de eerste plaats is het belangrijk om alle producten die je kan vervangen door een volkoren variant daadwerkelijk hierdoor te vervangen. Denk aan crackers, brood en pasta’s. Kies ook voor zilvervliesrijst in plaats van gewone witte rijst. Drink twee liter water per dag, hoe moeilijk je dat misschien ook vindt. Het is niet makkelijk, maar het helpt zeker bij het afvallen. Zorg voor stabiele tijden als het om de maaltijden gaat. Eet je drie maaltijden per dag rond dezelfde tijd en probeer ook met gezonde tussendoortjes zoveel mogelijk regelmaat aan te houden. Probeer frisdranken te laten staan en als je suiker in je koffie of thee hebt, probeer het dan zonder te gaan drinken. Dit is even wennen, maar het helpt je aanzienlijk bij het afvallen. Als je echt tussendoortjes wilt tussen de drie maaltijden door, kies dan uitsluitend voor fruit. Je mag alle soorten fruit eten, maar probeer met name het aantal bananen te beperken. Hier zit veel suiker in.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *