Een voedingsschema om af te vallen helpt je om gericht, effectief, gezond en verantwoord af te vallen. Veel vrouwen hebben moeite met het afvallen, en dan met name met het kwijtraken van overtollig vet in de probleemzones. Deze zijn uiteraard per persoon verschillend. Vaak is het nodig om producten in je dagelijkse eetgewoonten te vervangen door soortgelijke producten. Dan ben je al een heel eind op weg.

Welke producten kan je vervangen?

Wil je alleen producten vervangen en geen volledig voedingsschema volgen? Dan moet je enkele producten die onderdeel uitmaken van je dagelijkse eetgewoonten vervangen door andere producten. Vervang reguliere pasta door volkoren pasta, aardappelen door een zoete aardappel of bloemkool, cruesli door havermout, ontbijtkoek door noten en witte rijst door zilvervliesrijst.

Wil je wel een voedingsschema voor het afvallen volgen?

Weet jij van jezelf dat je het niet gaat redden door enkel producten te vervangen? Dan kan je natuurlijk een voedingsschema voor het afvallen volgen. Het is belangrijk om niet elke dag hetzelfde te eten. Als je je eigen voedingsschema wilt maken, dan moet je zoveel mogelijk verschillende producten in je voedingsschema opnemen. Wij geven je graag wat voorbeelden voor je voedingsschema.

Dag 1

Begin de dag met 1 glas magere melk en 1 schaaltje ontbijtgranen zonder suiker. Neem een notenreep als tussendoortje, ongeveer in het midden tussen het ontbijt en de lunch. Voor de lunch neem je 2 spelt boterhammen. 1 boterham beleg je met 30+ kaas en de andere boterham beleg je met 1 plak rosbief. Het tussendoortje bestaat uit een stuk fruit naar keuze. Voor het diner kan je kiezen voor een groentesoep met volkoren stokbrood en kruidenboter.

Dag 2

Het ontbijt bestaat uit 2 spelt boterhammen, 2 plakken rookvlees en 1 plak kaas. Als tussendoortje neem je een suikervrije mueslireep. De lunch bestaat uit 2 volkoren boterhammen, 2 eieren en optioneel 1 pak ham of 1 plak bacon. Het volgende tussendoortje bestaat uit 1 stuk fruit naar keuze. Eet courgettesoep voor het diner, met een volkorenstokbrood en gerookte zalm.

Dag 3

Je mag de dag beginnen met een kommetje met magere kwark. Hier mag je twee stuks fruit naar keuze doorheen mengen, behalve banaan. Appel, sinaasappel, mandarijn, druiven en kiwi zijn allemaal toegestaan. Als tussendoortje neem je een pindareep. De lunch staat in het teken van smeren. Je neemt 2 bruine boterhammen. 1 boterham besmeer je met pindakaas en de andere boterham besmeer je met smeerkaas. Het tweede tussendoortje bestaat uit een stuk fruit naar keuze. Als je erg veel trek hebt, dan mag je ook 2 stuks fruit nemen. Neem zeker niet meer dan dat. Het diner is lekker veelzijdig. Je mag een pastasalade maken. Neem hiervoor volkoren pasta en een gemengde salade. Voeg hier voor extra smaak wat basilicum aan toe en je mag er wat stukjes mozzarella bij doen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *