Een BMI berekenen kan heel eenvoudig online. Er zijn eindeloos veel websites die een online rekenhulp hebben voor het berekenen van de BMI. Je kunt echter ook zelf even aan de slag gaan met pen en papier of een rekenmachine om jouw BMI te berekenen. De formule voor het berekenen van je BMI is als volgt: het gewicht in kilogrammen : (de lengte in meters x de lengte in meters).

Wat vertelt je BMI jou?

BMI is de afkorting van Body Mass Index en dit betekent dat je BMI je een indexcijfer geeft op basis van je lichaamsgewicht en je lichaamslengte. Wanneer je BMI te laag is, dan betekent dit dat je ondergewicht hebt en het is dan toch wel aan te raden om iets aan te komen. Ondergewicht kan namelijk (ernstiger) gezondheidsklachten met zich meebrengen. Wanneer je BMI te hoog is, dan heb je te maken met overgewicht. In dat geval is het uiteraard zaak om op een gezonde en verantwoorde wijze gewicht te verliezen. Het is immers algemeen bekend dat overgewicht ook risico’s voor de gezondheid met zich meebrengt. In hoeverre je BMI goed of gezond is, is afhankelijk van meerdere factoren. Daarnaast is het zo dat je BMI niet alles zegt over je gezondheid. Het is namelijk zo dat je een erg hoog vetpercentage kan hebben, wat erg ongezond is, terwijl je toch een gezond BMI hebt. Het is daarom belangrijk om naar het gehele plaatje te kijken om te bepalen in hoeverre jij iets moet aanpassen voor een goede gezondheid.

Check regelmatig je BMI

Het is goed om regelmatig je BMI te berekenen, zeker als je te maken hebt met overgewicht of ondergewicht. Als je hard aan het werk bent om je ondergewicht aan te vullen of je overgewicht te verliezen, dan kan je BMI je vertellen of je goed bezig bent. Wijzigt je BMI zich niet? Dan zal je toch nog andere aanpassingen in je leven moeten maken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *