Bestaat er een dieetschema om snel af te vallen? Jazeker! Er bestaan zelfs meerdere dieetschema’s die snel afvallen mogelijk maken. Echter, het is belangrijk dat de diëten niet langer dan zeven dagen achtereen worden gevolgd. In de meeste gevallen vormen dergelijke diëten namelijk een aanslag op de gezondheid en wanneer je er te lang mee bezig blijft kan dit nare gevolgen voor de gezondheid hebben.

Vier manieren om snel af te vallen

Er zijn eigenlijk vier methodes om in korte tijd veel gewicht te verliezen. Wanneer er een ernstig overgewicht bestaat, dan kan er gekozen worden voor een operatieve oplossing. Dit zijn methodes die de laatste strohalm vormen. Het gaat dan om het laten plaatsen van een maagband, om het laten plaatsen van een maagballon of om het realiseren van een maagverkleining. Echter, in de meeste gevallen kan men nog prima afvallen met een goed dieetschema. Snel afvallen kan bijvoorbeeld ook door een dieet te volgen in combinatie met ondersteunende afslankpillen. De derde methode is het snel afvallen door een dieetschema te volgen en hiernaast intensief te sporten. De laatste methode is het snel afvallen met enkel een dieetschema.

Een dieetschema voor een week

Als je echt snel af wilt vallen door uitsluitend een dieetschema te volgen, dan kan dit met een eiwitrijk dieet. Het is mogelijk om vijf kilo in een week tijd te verliezen door het zogenaamde eierendieet te volgen. Je eet dan, zoals de naam het eigenlijk al zegt, een week lang bijzonder veel eieren. Eieren zijn onderdeel van iedere maaltijd. Dit dieet is zeer geliefd onder mensen die snel willen afvallen, maar het is ook belangrijk om vooraf met de huisarts te overleggen of dit dieet geschikt voor jou is. Het is namelijk zo dat dit dieet gevaarlijk kan zijn voor mensen met een verhoogd cholesterolgehalte. Dit dieetschema mag dan ook absoluut niet langer dan een week gevolgd worden, ook niet wanneer je volledig gezond bent.

Snel afvallen door veel vet te verbranden

Je kunt ook kiezen voor een gewoon gezond dieetschema en je voornamelijk te richten op het afvallen door veel vet te verbranden. Insuline is een stof die door de meeste mensen zelf wordt aangemaakt in het lichaam. Mensen met suikerziekte spuiten dit middel in, omdat het lichaam het niet zelf aanmaakt. Dit stofje zorgt voor een extra opslag van vetten. Het is dus belangrijk om in je dieetschema rekening te houden met producten die veel insuline aanmaken. Het gaat hierbij om producten met veel koolhydraten. Beperk de koolhydraten daarom tot een minimum. Zo wordt er minder vet vastgehouden in het lichaam. Door intensief te sporten zorg je er dus voor dat je snel vetten verbrandt. De vetten hebben geen kans om zich vast te grijpen in het lichaam en bestaande vetten worden sneller afgebroken.

Langzaam afvallen is beter

Snel afvallen is vaak ongezond. Mensen met suikerziekte, een te hoog cholesterol of andere aandoeningen worden dan ook sterk afgeraden om snel af te vallen. Langzaam en verantwoord afvallen is altijd de betere optie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *