Een eiwitrijk voedingsschema kan je heel gemakkelijk naar eigen inzicht indelen. Het is namelijk zo dat een eiwitrijk voedingsschema erg persoonsgericht moet zijn. Zo heeft iemand die zes dagen per week heel intensief sport een heel ander eiwitrijk voedingsschema nodig dan iemand die niet sport en vijf dagen in de week op kantoor zit. Het is belangrijk dat je een eiwitrijk voedingsschema maakt dat goed bij jouw levensstijl past. Wij geven je enkele producten die niet mogen ontbreken aan je eiwitrijke voedingsschema.

Eieren

Eieren zijn een bron van eiwitten en het is vanzelfsprekend dat deze niet mogen ontbreken aan je eiwitrijk voedingsschema. In eieren zitten meer goede voedingsstoffen die de stofwisseling versnellen, zoals vitamine B12, B, E, A en K. Daarnaast bevatten eieren ook belangrijke mineralen, zoals ijzer, zink en calcium. 1 ei bevat ongeveer 6 gram eiwitten.

Kipfilet

Kipfilet hoort zeker thuis in een eiwitrijk voedingsschema. Kipfilets zijn niet alleen rijk aan eiwitten, maar ook aan ijzer, zink, selenium en vitamine B6. Kipfilet heeft ook eindeloos veel bereidingsmogelijkheden. Denk een bakken, grillen of roosteren. Een stuk kipfilet van 85 gram bevat ongeveer 18 gram eiwitten.

Melk

Melk bevat niet zomaar een eiwit, maar bevat twee heel belangrijke eiwitten. We hebben het dan over caseïne en wei. De belangrijke eiwitten uit melk zorgen voor een snelle opname van aminozuren en het afgeven van kleinere hoeveelheden voor de duur van een langere periode. Daarnaast biedt melk je goede vetten, koolhydraten, mineralen en vitaminen. In een glas melk zit ongeveer 8 gram eiwitten.

Zalm

Vis is altijd goed voor je, en zeker zalm. Zalm bevat onder meer veel Omega-3 vetten, verschillende soorten vitamine B, calcium, ijzer, magnesium en selenium. Uiteraard zitten er ook veel eiwitten in. In een stuk zalm van 85 gram zit ongeveer 22 gram eiwitten.

Peulvruchten

Peulvruchten hebben niet alleen veel eiwitten te bieden, maar ook een zee aan vezels en complexe koolhydraten. Er zijn veel verschillende soorten peulvruchten, waardoor je deze gemakkelijk kan toevoegen in een gevarieerd voedingsschema dat eiwitrijk is. Denk onder meer aan linzen, bruine bonen, zwarte bonen, lima bonen, zwartoog bonen , witte bonen en pinto bonen.

Garnaaltjes

Garnaaltjes zijn natuurlijk schelpdieren en ondanks het kleine formaat zijn zij rijk aan belangrijke stoffen. Garnalen bevatten veel zink, vitamine B6, vitamine E, vitamine A, panthotheenzuur, fosfor, koper, selenium, Omega-3 en natuurlijk eiwitten. Als je een portie garnaaltjes van 80 gram neemt, dan krijg je hier ongeveer 11 gram eiwitten voor terug.

Lijnzaad

Lijnzaad is eigenlijk in vrijwel ieder voedingsschema terug te vinden, en dus ook in het eiwitrijk voedingsschema. Lijnzaad helpt dan ook heel goed bij het afvallen, omdat zij meewerken aan het afvoeren van vet. In lijnzaad zitten niet alleen veel eiwitten, maar ook veel vezels. Lijnzaad kun je in de meest uiteenlopende gerechten verwerken. Voeg bijvoorbeeld een eetlepel toe aan je stoomgroente, aan je maaltijdsalade of bijvoorbeeld je yoghurt.

Amandelen

Amandelen bevatten een flinke dosis plantaardige eiwitten, en dat is nu juist wat jij nodig hebt in je eiwitrijke voedingsschema. Ze bevatten niet alleen eiwitten, maar ook koper en mangaan. Ze zijn zeer gezond en ook gevarieerd te gebruiken, eigenlijk net als lijnzaad. Je kunt ze het beste geroosterd of geweekt eten in je eiwitrijke voedingspatroon. Eet er ongeveer 25 per dag, of voeg deze eenvoudig toe aan de verschillende dagmaaltijden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *