Een flesvoeding schema kan je helpen om je baby goed, regelmatig en met de juiste hoeveelheden te voeden. Zeker als nieuwe moeder kan het erg lastig zijn om goed te bepalen wat je baby nu precies nodig heeft op een dag. Een flesvoeding schema helpt je hierbij. Het flesvoeding schema is opgesteld voor baby’s van verschillende leeftijden. Maandelijks wordt de hoeveelheid en het aantal keren dat er gevoed wordt aangepast op de behoeften van de baby.

Baby’s tot 8 weken

De eerste acht weken geef je je baby het meest als het gaat om flesvoeding. Geef zes maal per dag 85-130 milliliter, zeven maal per dag 75-110 milliliter of acht maal per dag 60-110 milliliter volgens het flesvoeding schema.

Baby’s van 2 maanden

Het flesvoeding schema voor baby’s van 2 maanden geeft aan dat je zes maal per dag een hoeveelheid tussen de 110 en 150 milliliter geeft, of vijf maal per dag een hoeveelheid tussen de 130 en 180 milliliter. Uiteraard kun je zelf het beste inschatten wat voor jouw baby het meest prettige ritme is.

Baby’s van 3, 4 en 5 maanden

Geef je baby zes keer 110-150 milliliter per dag of vijf keer 130-180 milliliter per dag bij een leeftijd van 3 maanden. Je kunt je baby vijf maal per dag tussen de 150 en 180 milliliter geven bij een leeftijd van 4 maanden. Op een leeftijd van 5 maanden mag de baby vijf maal per dag 150 tot 200 milliliter of vier maal per dag 200 tot 210 milliliter krijgen.

Baby’s van 6 maanden

Het flesvoeding schema verandert bij de leeftijd van zes maanden. Vanaf dit moment krijg de baby namelijk weer zes voedingen per dag, omdat er een vast ontbijt, een lunch en een avondmaaltijd wordt ingesteld. Daarnaast is er de laatste voeding en zijn er twee tussendoortjes. Bij het ontbijt mag je 100 milliliter opvolgmelk geven en bij de lunch en het avondeten geef je 100 milliliter opvolgmelk. Je mag de opvolgmerk eventueel aanvullen met twee of drie schepjes rijstebloem. Voor de laatste voeding geef je 200 milliliter opvolgmelk.

Baby’s van 7 tot 9 maanden

Baby’s van 7 tot 9 maanden krijgen volgens het flesvoeding schema 150 milliliter opvolgmelk bij zowel het ontbijt als de lunch. Bij het avondeten mag er een fles van 100 milliliter volle yoghurt worden toegevoegd aan de maaltijd. De laatste voeding voor het slapengaan bestaat uit 200 milliliter opvolgmelk. Dit mag je in deze fase aanvullen met twee tot drie scheppen granenpap.

Baby’s van 10 maanden tot 1 jaar

Het flesvoeding schema van baby’s van 10 maanden tot 1 jaar oud verschilt niet veel van die van baby’s tussen de 7 en 9 maanden. Echter, in deze fase is de laatste voeding inmiddels vervallen en vervangen door twee tussendoortjes op een dag. Dit betekent dat je je baby nu 150 milliliter opvolgmelk mag geven bij zowel de lunch als het ontbijt en je geeft 100 milliliter volle yoghurt bij het avondeten. Door de maanden heen zal je erachter komen dat jouw baby misschien iets meer of minder nodig heeft.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *