Een voedingsschema om te combineren met krachttraining moet de juiste producten bevatten. Het doel is in de meeste gevallen om veel spiermassa te kweken, en juist daarom is het belangrijk dat er een goede balans wordt gevonden tussen de voeding en de krachttraining zelf. Zo is het belangrijk om de juiste supplementen te gebruiken, om na het sporten je rust te nemen zodat de spieren kunnen herstellen, om voldoende te eten om je de energie te geven die je nodig hebt en om natuurlijk te trainen op de juiste wijze. Kortom, er is meer om rekening te houden dan enkel het voedingsschema.

Voldoende eten is belangrijk

Veel mensen denken dat het nodig is om af en toe eens last te hebben van dat welbekende hongergevoel om af te vallen of spieren te kweken. Zeker als het om krachttraining gaat is het belangrijk dat je voldoende eet. Als je niet genoeg eet, dan kan krachttraining zelfs schadelijk zijn voor je lichaam. Bekijk vooral eens goed het aantal calorieën dat je tot je neemt binnen je huidige voedingsschema. Neem je gewicht in kilogrammen en vermenigvuldig dit met 27. Het totaal dat hieruit komt is het aantal calorieën dat je dagelijks verbrandt. Dan moet je hier nog bij optellen hoeveel calorieën je verbrandt tijdens je krachttrainingen. Wanneer je intensief sport, dan kun je toch wel uitgaan van een gemiddelde van 400 calorieën dat je dan kwijtraakt. Je hebt nu een aantal in handen. Als je jouw spiermassa wilt laten groeien, dan is het belangrijk dat je voedingsschema laat zien dat je meer calorieën tot je neemt dan dat je verbruikt. Daarnaast moet je kijken waar deze calorieën vandaan komen. Zorg ervoor dat je ongeveer 50% uit koolhydraten haalt, ongeveer 30% uit eiwitten en 20% uit vetten. In 1 gram vet zitten 9 calorieën. In 1 koolhydraat zitten er vier en ook in 1 eiwit zijn vier calorieën te vinden. Met deze gegevens kun jij je voedingsschema en je krachttraining mooi met elkaar in balans brengen.

Zorg voor goede koolhydraten, eiwitten en vetten

Koolhydraten, eiwitten en vetten zijn onder te verdelen in twee belangrijke categorieën, namelijk de goede en de slechte. Haal je goede vetten uit producten zoals zonnebloemolie, noten en visolie. Haal de juiste eiwitten uit onder meer kip, kalkoen, zalm, biefstuk, kabeljauw, noten, kwark, sojabonen, eieren en rosbief, en haal je goede koolhydraten uit producten zoals bruine bonen, granen, havermout, groenten, zilvervliesrijst en pasta’s.

Voeg supplementen toe aan je voedingsschema

Krachttraining is zeer intensief en het is bijzonder belangrijk dat je echt alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt om daadwerkelijk op een gezonde en verantwoorde manier extra spiermassa op te bouwen. Je kunt gebruik maken van extra voedingssupplementen in je voedingsschema, zodat je zeker weet dat je lichaam optimaal aan de slag gaat om het beste resultaat te behalen uit de krachttraining. Veel gebruikte supplementen onder mensen die veel aan krachttraining doen zijn bijvoorbeeld Syntha-6 en ISO 100. Uiteraard moet je er altijd voor zorgen dat je voedingsschema, je krachttrainingsschema en de supplementen goed met elkaar in verhouding blijven staan om het beste resultaat te bereiken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *