Het voedingsschema voor een baby van 1 maand oud helpt je om je baby op een gezonde manier te voeden. Je wilt natuurlijk het beste voor je baby. Een gezonde en regelmatige voeding hoort hier absoluut bij. De voeding legt immers de stabiele basis voor de ontwikkeling van je kindje. Het is daarom belangrijk om de voeding goed te plannen. Een voedingsschema voor een baby van 1 maand, met een maximale leeftijd van acht weken, helpt je om het goed te doen.

Wat heeft de baby nodig?

Als je je baby borstvoeding geeft, dan hoef je niet te letten op de hoeveelheden die je baby binnenkrijgt, al moet je wel letten op het feit dat de baby wel daadwerkelijk moedermelk tot zich neemt. Je voelt aan of het voldoende is. Een baby kan over het algemeen zelf heel goed aangeven wanneer het genoeg heeft. Wel is het belangrijk te letten op het aantal keren per dag dat je je baby aan de borst legt. Volgens het voedingsschema voor een baby van 1 maand oud geldt een ritme van zes tot acht maal borstvoeding per dag. Geef je flesvoeding? Dan is het wel belangrijk dat je bijhoudt hoeveel je de baby geeft. Wil je zes maal per dag voeden? Dan geef je tussen de 85 en de 130 milliliter per keer. Bij zeven maal voeden per dag geef je tussen de 75 en 110 milliliter per keer en bij acht maal voeden per dag kun je een hoeveelheid tussen de 60 en 110 milliliter per keer aanhouden.

Extra vitaminen

Vanaf de eerste dag kun je je baby 10 microgram extra vitamine D geven. Daarnaast kun je zelf, als je borstvoeding geeft, 10 milligram vitamine D tot je nemen per dag. Geef je borstvoeding of krijgt je baby minder dan 500 milliliter uit de fles per dag? Dan is het aan te raden extra vitamine K aan je baby te geven vanaf de achtste dag tot twaalf weken oud. Geef in dit geval 150 microgram per dag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *