Het voedingsschema voor een baby van 10 maanden heeft een relatief kleine wijziging ten opzichte van het voedingsschema voor een baby van 9 maanden. Wanneer een baby de leeftijd van 10 maanden heeft bereikt, dan komt de laatste voeding namelijk te vervallen. Dit betekent dat de baby terug gaat van vier naar drie maaltijden per dag. Uiteraard worden de maaltijden aangevuld met twee tussendoortjes per dag.

Drie maaltijden per dag + twee tussendoortjes

Voor het ontbijt mag je kleine stukjes brood, bij voorkeur lichtbruin, besmeren met halvarineboter en wat beleg geven met 150 milliliter opvolgmelk of borstvoeding. Ook voor de lunch geef je stukjes brood met borstvoeding of eveneens 150 milliliter opvolgmelk. Het avondeten is een maaltijd van totaal 200 gram, aangevuld met 100 milliliter volle yoghurt of borstvoeding. De maaltijd bestaat uit 100 gram groenten naar keuze, 20 gram ei, vlees of vis en 80 gram rijst, pasta of aardappelen. Dit geheel kun je zelf koken (zonder zout!) of uit een potje babyvoeding halen. Je kunt een broodkorstje, een cracker of een soepstengel in water of in ongezoet vruchtensap geven als tussendoortje, en als tweede tussendoortje kun je wat fruit mengen met lauw water of lauwe thee.

Een gezonde basis

Vitaminen zijn erg gezond, natuurlijk ook voor baby’s. Met name vitamine D is erg belangrijk als de baby volop in ontwikkeling is. Als je nog borstvoeding geeft, dan kan je zelf vitamine D innemen om dit via de borstvoeding door te geven aan je baby. Neem in dit geval 5 milligram vitamine D per dag in. Je kan ook de baby zelf vitamine D geven. Geef dan een hoeveelheid van 10 microgram per dag. Wanneer je dit voedingsschema voor een baby van 10 maanden aanhoudt voor je kindje, dan zorg je voor een goede en gezonde voeding die een optimale ontwikkeling ondersteunt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *