Een baby heeft een goede, regelmatige en gezonde voeding nodig om optimaal te kunnen ontwikkelen. Je wilt natuurlijk altijd het beste voor je kindje. Als je baby de leeftijd van 11 maanden heeft bereikt, dan kun je het voedingsschema voor een baby van 11 maanden zorgeloos aanhouden. Je weet dan zeker dat je baby alles krijgt wat hij of zij nodig heeft.

Maaltijden en tussendoortjes

Je kindje mag twee tussendoortjes per dag. Het eerste tussendoortje maak je door fruit te mengen met water of een beetje lauwe thee. Het tweede tussendoortje maak je uit water of ongezoet vruchtensap met een cracker, een broodkorst of een soepstengel erin verwerkt. De tussendoortjes geef je het beste tussen het ontbijt en de lunch, en tussen de lunch en het avondeten. Echter, je mag er ook voor kiezen om de avond een tussendoortje te geven. Het ontbijt is 150 milliliter opvolgmelk of borstvoeding en een paar stukjes lichtbruine boterham met halvarineboter en wat beleg naar keuze. De lunch is eigenlijk hetzelfde, alleen laat je de halvarineboter en het beleg weg. Het avondeten bevat 20 gram ei, vlees of vis, 80 gram pasta, rijst of aardappelen en 100 gram groenten. Je kunt dit zelf koken, maar er mag geen zout bij. Je kunt het natuurlijk ook uit een potje voor baby’s halen. Deze maaltijd mag je aanvullen met 100 milliliter yoghurt (vol) of met borstvoeding.

Vitaminen bij borstvoeding

Wat jij als moeder tot je neemt werkt uiteraard ook door in de borstvoeding. Een baby kan in de ontwikkeling wel wat extra vitamine D gebruiken. Je baby krijgt hier voldoende van binnen als je zelf 5 milligram per dag inneemt. Geef je geen borstvoeding, maar wil je wel dat je baby een gezonde dosis vitamine D binnenkrijgt? Dan kun je de baby ook dagelijks 10 microgram geven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *