Een baby van een jaar oud eet al zeer regelmatig en heeft inmiddels al kennis gemaakt met de smaken van fruit, groenten, aardappelen, pasta en bijvoorbeeld vlees. Het voedingsschema voor een baby van 12 maanden geeft een ontbijt, een lunch, het avondeten en twee tussendoortjes per dag aan. Als aanvulling kun je zelf 5 milligram vitamine D slikken als je borstvoeding geeft, of 10 microgram vitamine D aan de baby zelf geven als deze flesvoeding krijgt.

Een gezond voedingsschema voor een baby van 12 maanden

Een baby van twaalf maanden krijgt een belegde lichtbruine boterham zonder korsten als ontbijt. Je mag de stukjes brood besmeren met halvarine. Daarnaast mag de baby 150 milliliter opvolgmerk of moedermelk als ontbijt. Als tussendoortje kun je een beetje fruit geven, gemengd met water of lauwe thee. De lunch bestaat uit stukjes brood en 150 milliliter opvolgmelk of moedermelk. Het volgende tussendoortje bestaat uit een broodkorst, een cracker of een soepstengel in een ongezoet vruchtensapje of in water. Dan volgt de avondmaaltijd. Je kunt 200 gram babyvoeding uit een potje gebruiken, maar je kunt het ook zoutloos zelf maken. Maak dan een papje van 100 gram groente naar keuze, 20 gram vis, eis of vlees naar keuze en 80 gram aardappelen, rijst of pasta. Dit kun je aanvullen met volle yoghurt (100 gram) of met borstvoeding.

Een gezonde ontwikkeling

Met dit voedingsschema voor een baby van 12 maanden zorg je voor een gezonde en regelmatige voeding voor je baby. De voeding is zeer belangrijk voor de verdere ontwikkeling van je kindje. Twijfel je over de eetgewoonten van jouw baby? Aarzel dan nooit om een huisarts, consultatiebureau of voedingsdeskundige om advies te vragen. Geen enkele baby is hetzelfde, en de ene baby heeft meer of minder nodig dan de andere. Toch, als je je echt zorgen maakt kun je natuurlijk altijd beter het zekere voor het onzekere nemen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *