Het voedingsschema voor een baby van 2 maanden ziet er iets anders uit dat die van een baby van nog maar 1 maand. Naar mate de baby ouder wordt heeft deze minder keren per dag voeding nodig en hier kun je je gemakkelijk op aanpassen. Echter, de hoeveelheden voeding per keer gaan in verhouding wel omhoog. Het voedingsschema voor een baby van 2 maanden helpt je om je baby op de juiste manier gezond te voeden.

Wat zegt het voedingsschema van een baby van 2 maanden?

In het voedingsschema voor een baby van 2 maanden wordt onderscheidt gemaakt tussen flesvoeding en borstvoeding. Als je borstvoeding geeft, doe dit dan vijf tot zes maal per dag. De baby geeft zelf aan wanneer het genoeg heeft, maar als je zelf het gevoel hebt dat de baby nauwelijks iets binnenkrijgt is het wel verstandig om een specialist te bezoeken om hier zekerheid over te krijgen. Als je flesvoeding geeft, dan kun je zes maal per dag een hoeveelheid van 110 tot 150 milliliter voeden, of vijf maal per dan een hoeveelheid tussen de 130 en 180 milliliter. Als je borstvoeding geeft, dan is het aan te raden je baby 150 microgram extra vitamine K per dag te geven. Dit mag vanaf de achtste levensdag en kun je aanhouden tot en met de twaalfde week. Een baby kan ook goed extra vitamine D gebruiken. Slik zelf 10 milligram van deze vitamine per dag als je borstvoeding geeft, of geef je kindje 10 microgram vitamine D per dag. Dit mag zelfs tot en met het derde levensjaar.

Weet je het niet zeker?

De behoefte van een baby is niet standaard. Het kan zijn dat jouw baby meer of minder nodig heeft dan wat het standaard voedingsschema voor een baby van 2 maanden aangeeft. Echter, twijfel je of jouw baby te veel of te weinig binnenkrijgt op een dag? Het kan nooit kwaad om eens een huisarts, voedingsdeskundige of consultatiebureau te bezoeken voor advies.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *