Een voedingsschema voor een baby van 3 maanden kan je helpen om te bepalen hoe vaak je de baby moet voeden op een dag, en hoeveel voeding je de baby per keer geeft. In de regel geldt dat de baby steeds minder vaak gaat eten naar mate deze ouder wordt, gezien in maanden, maar dat de hoeveelheid voeding per keer meer wordt. Het doel is dan ook om de baby voor te bereiden op een voedingspatroon van drie maaltijden per dag. Echter, dit kost tijd. Drie maaltijden per dag is nog te weinig voor een baby van drie maanden. Deze heeft, volgens het gezonde voedingsschema voor een baby van 3 maanden, nog zo ongeveer het dubbele nodig voor een goede ontwikkeling.

Een gezond voedingsschema voor een baby van 3 maanden

Er kunnen eigenlijk twee verschillende voedingsschema’s worden aangehouden voor een baby van 3 maanden. Het is namelijk afhankelijk van de vorm van voeding die je aanhoudt voor je kindje. Als je borstvoeding aanhoudt, dan is het belangrijk de baby vijf tot zes maal per dag te voeden aan de borst. De ene baby heeft uiteraard meer behoefte dan de andere. Echter, het aantal keren moet vast staan. De hoeveelheid verschilt per baby. Heb je het idee dat je baby echt teveel of te weinig binnenkrijgt? Vraag dan om advies bij een voedingsdeskundige, een huisarts of een consultatiebureau. Als extra ondersteuning kun je als moeder zelf 10 milligram vitamine D per dag nemen en je kindje 10 microgram vitamine D geven. Bij flesvoeding houd je ook vijf tot zes maal per dag aan. Bij vijf maal voeden hou je een hoeveelheid van tussen de 130 en 180 milliliter aan en bij zes maal per dag kun je 110 tot 150 milliliter per keer geven.

Baby’s zijn verschillend

De ene baby heeft meer nodig dan de andere. Iedere baby is anders. Wil jij zeker weten of een standaard voedingsschema goed is voor je baby? Dan kun je je laten adviseren door de huisarts, het consultatiebureau of een voedingsdeskundige.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *