Het voedingsschema voor een baby van 4 maanden is eigenlijk het laatste voedingsschema, op basis van maanden, dat nog geen groenten bevat. De vierde levensmaand van je baby is dan ook de laatste maand waarin deze nog niet in aanraking komt met andere smaakjes dan alleen de flesvoeding of de borstvoeding. In vergelijking tot het voedingsschema voor baby’s van drie maanden kun je de baby weer wat minder vaak voeden op een dag, maar wel in grotere hoeveelheden.

Zorg voor extra vitaminen

Extra vitaminen zijn belangrijk voor volwassenen die een gezond leven willen leiden, maar natuurlijk ook voor baby’s. Sterker nog, voor baby’s is een goede en gezonde voeding nog veel belangrijker dan voor volwassenen. Een baby moet immers nog volop ontwikkelen. Wat extra vitaminen kunnen dan ook geen kwaad. Als je borstvoeding geeft, dan is het aan te bevelen om zelf 10 milligram vitamine D per dag te nemen, zodat dit aanwezig is in de moedermelk voor je baby. Als je flesvoeding geeft, dan kun je de baby ook zelf extra vitamine D geven. Dit mag tot een leeftijd van drie jaar. Je geeft je kindje dan 10 microgram per dag.

Aantal keren voeden

Volgens het voedingsschema voor een baby van 4 maanden voedt je de baby vijf maal per dag. Hierbij maakt het niet uit of je voedt vanuit de fles of met de borst. Als je flesvoeding geeft, dan geef je tussen de 150 en 180 milliliter per keer. Aan de borst is de hoeveelheid die je baby binnenkrijgt moeilijk te controleren. Het is belangrijk om goed in de gaten te houden dan je baby voldoende binnenkrijgt. Is dit naar jouw idee niet het geval? Vraag dan altijd een huisarts, voedingsdeskundige of het consultatiebureau om advies. Het voedingsschema voor een baby van 4 maanden is opgesteld op basis van gemiddelden. Het kan zijn dat jouw baby meer of juist minder nodig heeft.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *