Voedingsschema’s voor baby’s worden opgesteld in maanden. Zo ziet het voedingsschema voor aan baby van 5 maanden er anders uit dan het schema voor een baby van 4 of 6 maanden. In het voedingsschema voor een baby van 5 maanden vinden we voor het eerst een aanvulling op de borstvoeding of de flesvoeding. Je kunt je baby van 5 maanden dagelijks 10 microgram vitamine D geven als extra ondersteuning als je flesvoeding geeft. In het geval van borstvoeding kun je zelf 10 milligram vitamine D nemen per dag.

Een optimaal gezonde voeding voor je baby

Het voedingsschema voor een baby van 5 maanden heeft aan dat de baby vier tot vijf keer per dag gevoed wordt wanneer deze borstvoeding krijgt. Let erop dat de baby daadwerkelijk drinkt en vraag om advies bij twijfel. Als je flesvoeding geeft is het makkelijker te controleren hoeveel je baby daadwerkelijk drinkt. Geef vier maal per dag een hoeveelheid tussen de 200 en 210 milliliter per keer, of geef vijf maal per dag een hoeveelheid tussen de 150 en 200 milliliter per keer. Het wordt nu ook tijd dat je baby kennis maakt met andere smaken, zeker omdat deze vanaf de zesde maand veel meer voor gaan komen. Als aanvulling op de borst- of flesvoeding geef je de baby per dag 1 eetlepel groentesap of vruchtensap dat is verdund met water en 1 eetlepel fijngemalen groente.

Geen enkele baby is hetzelfde

Eet je baby afwijkend van het voedingsschema voor een baby van 5 maanden? Dit hoeft niet direct zorgwekkend te zijn. Volwassenen van 30 jaar eten immers ook niet allemaal dezelfde hoeveelheid. Iedere baby is uniek, ook als het om de voeding gaat. Echter, als je twijfelt aan de gezondheid van het voedingspatroon van je baby, vraag dan voor alle zekerheid om advies. Dit kan op het consultatiebureau, bij een voedingsdeskundige of bij de eigen huisarts.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *