Het voedingsschema voor een baby van 6 maanden ziet er volledig anders uit dan de voedingsschema’s voor baby’s van 2, 3, 4 of 5 maanden. Dit voedingsschema heeft namelijk voor het eerst de indeling van ontbijt, lunch en avondeten. Deze maaltijden worden aangevuld met de laatste voeding en tussendoortjes. Daarnaast kun je de baby 10 microgram vitamine D per dag geven, of in het geval van borstvoeding zelf 10 milligram vitamine D nemen.

Een gezond voedingspatroon voor een baby van 6 maanden

Het ontbijt bestaat uit borstvoeding of flesvoeding bestaande uit 200 milliliter opvolgmelk. De flesvoeding kun je, indien gewenst, aanvullen met twee tot drie scheppen rijstebloem. De lunch bestaat uit 100 milliliter pap. De pap kun je maken uit stukjes bruin brood met 100 milliliter flesvoeding of borstvoeding, of uit 100 milliliter opvolgmelk aangevuld met rijstebloem. Het avondeten begint al te lijken op het avondeten van volwassenen. Geef je baby een maaltijd van 200 gram, bestaande uit 80 gram rijst, pasta of aardappelen, 20 gram vis, vlees of ei, gemengd met 100 gram groenten. Dit geheel, eventueel uit een potje babyvoeding, kan worden aangevuld met 100 milliliter opvolgmelk. Het is belangrijk geen zout toe te voegen aan de maaltijd. Tot slot is er de laatste voeding voor het slapengaan. Dit mag bestaan uit 200 milliliter opvolgmelk of borstvoeding. Ook deze maaltijd mag worden aangevuld met twee tot drie scheppen rijstebloem.

Tijd voor tussendoortjes

Het voedingsschema voor een baby van 6 maanden geeft ook twee lekkere tussendoortjes voor de baby aan. Uiteraard mag je zelf bepalen wanneer je deze tussendoortjes geeft, maar het is aan te raden een tussendoortje te geven tussen het ontbijt en de lunch, en tussen de lunch en het avondeten. Geef eenmaal een fruithapje dat is gemengd met water en geef eenmaal een rijswafel, broodkorst of soepstengel met een scheut water.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *