Het voedingsschema voor een baby van 7 maanden geeft in totaal zes zaken weer, namelijk het ontbijt, de lunch, het avondeten, de laatste voeding, de extra vitaminen en de tussendoortjes. Belangrijk om te onthouden is dat er totaal geen zout toegevoegd mag worden aan de maaltijden van een baby die jonger dan 1 jaar is.

Van ontbijt tot laatste voeding

Het ontbijt bestaat volgens het voedingsschema voor een baby van 7 maanden uit borstvoeding of opvolgmelk (150 milliliter) en kleine stukjes lichtbruin brood met halvarineboter en wat beleg. De lunch mag bestaan uit wat kleine stukjes lichtbruin brood en 150 milliliter flesvoeding of borstvoeding. Voor het avondeten mag er een potje babyvoeding worden gebruikt, of je kunt zelf een maaltijdje samenstellen. Houd hierbij 100 gram groenten, 20 gram vis, vlees of ei en 80 gram aardappelen, pasta of rijst aan. Dit papje, zelfgemaakt of uit een potje, kan worden aangevuld met borstvoeding of 100 milliliter yoghurt (vol). De laatste maaltijd van de dag, voor het slapengaan, bestaat ui 200 milliliter opvolgmelk, eventueel aangevuld met twee tot drie scheppen granenpap, of borstvoeding.

Extra vitaminen en tussendoortjes

Als je borstvoeding geeft, dan kun je zelf extra vitaminen nemen om dit door te geven aan je baby. Slik daarom 5 milligram vitamine D per dag. Geef je geen borstvoeding? Geef je baby dan 10 microgram vitamine D per dag. De baby mag ook twee tussendoortjes. Op de eerste plaats mag je een cracker, een broodkorst of en soepstengel mengen met ongezoet vruchtensap of met water. Daarnaast mag je wat fruit mengen met water of lauwe thee als tweede tussendoortje. Uiteraard kun je zelf bepalen wanneer je de tussendoortjes geeft. In de meeste gevallen wordt aangeraden een tussendoortje te geven precies tussen de ontbijt- en lunchtijd en eentje precies tussen de lunchtijd en het avondeten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *