Heb je een baby van 8 maanden en wil je weten wat het beste voedingspatroon voor je kindje is? Dan kan dit voedingsschema voor een baby van 8 maanden je helpen. In het voedingsschema voor een baby van 8 maanden lees je precies wat je jouw kindje mag geven gedurende de dag.

Het voedingsschema voor een baby van 8 maanden

We beginnen met het ontbijt dat bestaat uit borstvoeding of 150 milliliter opvolgmelk, aangevuld met wat stukjes brood (lichtbruin), met halvarineboter en wat beleg. Ook de lunch bestaat uit kleine stukjes lichtbruin brood, zonder boter of beleg, maar aangevuld met 150 milliliter opvolgmelk of borstvoeding. Het avondeten is een maaltijd van 200 gram totaal. Kies voor 100 gram groente, 20 gram vis, ei of vlees, en 80 gram pasta, rijst of aardappelen. Meng dit tot een papje. Uiteraard kan je dit ook uit een kant en klaar potje babyvoeding halen. Dit geheel vul je aan met een fles van ongeveer 100 milliliter volle yoghurt of met borstvoeding. Als je de maaltijd zelf kookt, houd er dan rekening mee dat je er geen zout in mag doen. Je baby krijgt nog een laatste voeding voordat deze naar bed gaat. Deze laatste voeding bestaat uit 200 milliliter opvolgmelk, eventueel aangevuld met twee tot drie scheppen granenpap, of uit borstvoeding.

Tussendoortjes voor je baby

Je mag je baby elke dag ook twee tussendoortjes geven. Geef een beetje fruit dat is gemengd met water of met lauwe thee. Zo maakt de baby kennis met de pure smaak van fruit. Een ander tussendoortje bestaat uit een soepstengel, een korst van een brood of een cracker met ongezoet vruchtensap of gewoon water. Uiteraard mag je zelf weten welk tussendoortje je als eerst en als laatst geeft. Ook mag je zelf de tijd bepalen waarop je de tussendoortjes aan je kindje geeft. Als aanvulling op het voedingsschema voor een baby van 8 maanden kun je zelf 5 milligram vitamine D nemen (bij borstvoeding) of 10 microgram vitamine D aan je baby geven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *