Het voedingsschema voor een baby van 9 maanden kent een heldere structuur, met een ontbijt, een lunch en avondeten. Deze drie maaltijden worden aangevuld met twee tussendoortjes per dag en de laatste voeding van de dag. Je kan je baby dagelijks 10 microgram vitamine D geven, of zelf dagelijks 5 milligram vitamine D nemen als je borstvoeding geeft.

Het voedingsschema voor een baby van 9 maanden oud

De ochtend begint met een ontbijt van 150 milliliter opvolgmerk of borstvoeding, gecombineerd met kleine stukjes brood (lichtbruin bij voorkeur) met halvarineboter en beleg. Ook voor de lunch geef je deze stukjes brood, maar dan zonder boter of beleg. Je kunt deze maaltijd aanvullen met borstvoeding of 150 milliliter opvolgmelk. Het diner kun je zelf koken, als je wilt. Gebruik hiervoor 80 gram aardappelen, rijst of pasta, 100 gram groenten en 20 gram vis, vlees of ei. Meng dit tot een papje en voeg geen zout toe. Je kunt een soortgelijk papje natuurlijk ook uit een potje babyvoeding halen. Als aanvulling geef je 100 milliliter volle yoghurt of borstvoeding. Voordat je kindje voor de nacht naar bed gaat mag je nog eens borstvoeding geven, of 200 milliliter opvolgmelk. Deze opvolgmelk mag je, als je wilt, aanvullen met granenpap (twee tot drie schepjes).

Lekkere tussendoortjes

Een baby mag ook genieten van twee tussendoortjes per dag. Het eerste tussendoortje is een beetje fruit dan gemengd is met lauwe thee of enkel water. Het tweede tussendoortje is een broodkorstje, een cracker of een soepstengel. Deze producten kun je mengen met gewoon water of met een vruchtensapje (ongezoet). De tussendoortjes staan op willekeurige volgorde in het voedingsschema voor een baby van 9 maanden. Je mag deze dan ook omdraaien en het fruit als laatste tussendoortje geven. Uiteraard kun je ook naar eigen inzicht bepalen wanneer je je kindje een tussendoortje geeft.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *